Kinesis / kracht

Kinesis

Uw instructeur

Wichel BorgerWichel Borger

Bij Kinesis (Grieks voor beweging) staat de mens voorop en de toestellen letterlijk en figuurlijk op de achtergrond. Wij hebben ze dan ook in een aparte ruimte staan. Bij reguliere fitnessapparatuur volgt u de beweging van het toestel, bij Kinesis volgt het toestel u. Het is de manier om te werken aan stabiliteit, kracht en flexibiliteit.

Bij Kinesis kunt u alle kanten op bewegen, net zoals in het dagelijks leven. Door het 3D Pulley Systeem kunt u een beweging van 360° maken. Met de kabels is het mogelijk om weerstand te creëren in alle richtingen. Alles draait daarbij om de juiste lichaamshouding. Uw lichaam beweegt op deze manier veel natuurlijker.

De manier van werken is als volgt. Normaal traint u uw spieren met de bedoeling om kracht te winnen. Bij Kinesis traint u voor coördinatie, lichaamsgevoel en kracht. Denk hierbij aan het afslaan bij golf of een bal opslaan met een tennisracket. De kracht komt voort uit de beweging. Met de kabels kunt u een situatie zoals deze nabootsen en waar nodig weerstand verhogen. Het is dan ook uitermate geschikt aan specifieke doelen:

  • verbetering van specifieke bewegingen in uw sport
  • verbetering van specifieke bewegingen waar u in uw dagelijks leven last van heeft
  • werken aan stabiliteit en flexibiliteit
  • herstel na een blessurerolstoelgebruiker welkom

Kinesis is ook heel erg toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Wat moet u weten

Kinesis is een les van 60 minuten en wordt gegeven in de Kinesisruimte op maandagochtend. Kom in kleding waarin u zich vrij kunt bewegen. Neem een handdoek mee en een bidon met water. Zorg dat u 5 minuten van tevoren aanwezig bent.

Starten met Kinesis

Wij geven u graag uitleg over het gebruik van deze apparaten. De doelstellingen bepalen hoe u deze fijngevoelige apparaten moet instellen. Wij werken samen met fysiotherapie Balans, die de Kinesis apparatuur ook gebruikt bij hun behandeling. Bel voor een afspraak 0529-484375.

 

Tarieven Lestijden Helios App Telefoon Email Facebook